BRIGÁDA SDH

30.03.2014 09:13

9,00 hodin

 

14,00 hodin

 

V sobotu 29. 3. 2014 se kolešovští hasiči sešli na své první letošní brigádě. V půl deváté ráno před obecní úřad jich z celkového počtu členské základny dorazila zhruba polovina; chyběli většinou ti, kteří bývají na schůzích nejřečnější. Škoda – ostatní tak nepochybně ochudili o své vědomosti a zkušenosti, které (jak se v průběhu dne ukázalo) by byly k nezaplacení.

 

Za zmínku pak stojí opačný případ - pana Pavlíčka. Ten, ačkoli žádným hasičem není, přišel a odvedl kus poctivé práce.

 

Úkolem kolešovských hasičů byla likvidace stromů u čerpací stanice KM PRONA na jesenické křižovatce, jejichž větve nebezpečně ohrožovaly dráty elektrického vedení. Již v průběhu týdne ve spolupráci s Městským úřadem Kryry byly z vysokozdvižné plošiny ořezány největší a drátům nejbližší větve, na sobotu zbylo skolit k zemi pětici kmenů, zlikvidovat slabší větve a vyčnívající kořeny dostat pod úroveň terénu.

 

Kmeny stromů padaly k zemi jeden po druhém. Každý z nich bylo přitom třeba zabezpečit ocelovým lanem a při kácení je pomocí traktoru usměrňovat od elektrického vedení. Tedy směrem k velmi frekventované karlovarské silnici.  Dva ke komunikaci nejbližší kmeny si dokonce vyžádaly asistenci Policie ČR, jejíž hlídka na místo ochotně dorazila a na krátkou chvíli pomohla kolešovským hasičům zastavit na křižovatce dopravu.  

 

 

Menší větve byly drceny ve štěpkovači, kmeny pak byly rozřezány na cca dvoumetrové klády. Největším problémem byla likvidace zbylých kořenů, i s těmi si ale nakonec brigádníci poradili.

 

 

Domů se pak dostali někdy kolem třetí hodiny odpoledne. 

 

VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE