HLEDÁNÍ VELIKONOČNÍHO ZAJÍČKA

19.04.2014 13:00

 

Nápad uspořádat tuto velikonoční akci se zrodil zhruba před měsícem. Přišla s ním Leona Paďourová a Kolešovský babinec ji pak po celou tuto dobu ladil, cizeloval, rozvíjel a vylepšoval. Tohle úsilí se vyplatilo, takže o prvním ročníku „Hledání velikonočního zajíčka“ lze hovořit jen v superlativech.

 

Kolešov, sobota 20. dubna 2014, 13,00 hodin

 

 

Bezmála padesát dětí dorazilo na start nové kolešovské hry „Hledání velikonočního zajíčka“. Padesát dětí a bezpočet dospělých jejich doprovodu, který svým ratolestem ve chvílích bezradnosti pomáhali radou i skutkem. Všechny společně pak přivítalo příjemné, slunečné jarní počasí a trať o deseti stanovištích, na kterých se plnily úkoly více či méně související s jarem a velikonocemi.

 

Jen namátkou: hrály se kuličky, vyzkoušela se chůze na chůdách, malovala se velikonoční vajíčka nebo si děti vyzkoušely pletení pomlázky.

 

 

Až po absolvování všech těchto disciplín si každé z přišedších dětí našlo toho svého velikonočního zajíčka, to už v areálu dětského hřiště za obecním úřadem, kde si děti tradičně opekly buřty či měly možnost zaskotačit si ve skákacím hradu.

 

Pro dospělé byl připraven soudek zeleného piva, které ochutnali snad úplně všichni.

 

 

Co dodat závěrem? Snad jen tolik, že už teď se těšíme na příští rok…

 

FOTOGRAFIE AUTORA PŘÍSPĚVKU A MANŽELŮ SOUČKOVÝCH