KOLEŠOVSKÝ KAČÁK – rybářské závody

08.06.2013 19:08

Několikráte do roka jsou na kolešovském rybníku pořádány rybářské závody. Ty letošní první se uskutečnily v sobotu 8. června a reprezentovaly bezmála dva metráky ryb, které šly během tohoto rybářského klání z vody na břeh.

Závodů se zúčastnilo dvaatřicet borců, přičemž se v Kolešově soutěžilo ve třech kolech, na vodě tady již tradičně rozdělené na sektory. Každý lovil na jeden prut, úlovky se vracely vodě. Oproti minulým soutěžím tady konaným byla změna v povoleném krmení. Měřeny – tedy váženy - byly všechny úlovky a hodnocen byl úspěch (či neúspěch?...) v daném sektoru.

Počasí přálo, především dopoledne, protože po obědě se zvedl vítr, spadlo i pár těžkých dešťových kapek, ale celé závody se daly ustát. Přívalové deště v nejbližším kolešovském okolí přišly až o den později a reprezentovaly bleskové povodně v Lubenci nebo v Kryrech.

Největším úlovkem tohoto rybářského klání byl amur o délce 75 cm vážící 4,62 kg, který na svou udici přilákal pan Rozum. Ten ve finále s kolešovsky trofejní rybou skončil desátý. Druhou největší rybu na soutěži vytáhl pan Chudomel – devětapadesáticentimetrového kapra, půlmetrové kapry pak vodě nenechali ani pánové Šmíd a R. Půta.

Celkově pak vyhrál p. Luciak, stříbrným byl Jan Vrána a na třetí příčku dosáhl p. Ševčík.

Další, tentokrát dvoudenní závody na kolešovském Kačáku budou 20. a 21. 7. 2013.