O POHÁR STAROSTY

28.10.2013 14:42

Třiadvacet borců přijelo v neděli 27. 10. 2013 bojovat o „Pohár starosty Kolešova“ na druhý ročník rybářských závodů nesoucích tento název.

Soutěžilo se ve dvou kolech na vodě rozdělené na sektory. Každý lovil na jeden prut - po každém kole byly zváženy všechny úlovky, poté se ryby vracely vodě. Hodnocen byl úspěch v daném sektoru. Výsledky (body) z obou kol se ve finále sečetly a z nich pak vzešli ti nejlepší.

Vyhlášení vítězů se pak odehrálo před šestnáctou hodinou. Na prvním místě skončil pan Molek, druhý pan Kazda a třetí místo nakonec urval pan Záhora. Kromě hodnotných cen pro deset nejlepších byla pro vítěze připravena i specialita - posvícenská husa.

Zbývá podotknout, že ani tentokrát se kolešovské rybářské závodění neobešlo bez drobného incidentu: zatímco v předminulém soutěžení si prutem na dráty „sáhl“ právě vítěz druhého ročníku kolešovského starostovského turnaje pan Molek, tentokrát začátek klání zpestřil odjezd nezabrzděného vozu pana Velingera směr voda. A jen duchapřítomnost některých rybářů a jejich osobní statečnost a fyzické nasazení (prostě se autu postavili do cesty a zastavili ho) zabránilo jeho neplánované koupeli.

Počasí tento den přálo: bylo poměrně teplo – sice chviličku sprchlo, nicméně bylo to jen pár minut a pár kapek – nálada byla tradičně v Kolešově výborná, čemuž přispěl i místní bezchybný „catering“ rodiny Paďourovy, která se vzorně starala o hladem a žízní svírané útroby nejen soutěžících, ale i všech, kteří ke kolešovskému Kačáku v průběhu neděle zavítali.