VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA

15.01.2015 06:57

Ve čtvrtek 15. ledna 2015 se v sále kolešovského kulturáku uskutečnila výroční valná hromada našeho sboru dobrovolných hasičů. Letos v novodobých dějinách sboru poprvé na sále, protože do hospody bychom se nevešli. Vyjma aktuálních členů našeho SDH se tento podvečer do Kolešova přijela podívat také řada hostů (namátkou Chrášťany, Kolešovice nebo Rynholec) a především se tu pak představili naši nejmenší. Jenom těch bylo čtrnáct.

Výroční valná hromada zhodnotila uplynulý rok. Zprávu o činnosti přednesl starosta SDH Václav Svítil. „Významným, doslova přelomovým rokem v dějinách SDH Kolešov byl ten dvoutisící čtrnáctý,“ řekl, „Sbor dobrovolných hasičů o věkovém průměru 62 let dřímal a vyjma spolupráce s kolešovským Babincem, na občasné finanční podpoře některých jeho akcí, sběru elektroodpadu a pořádání Posvícenské zábavy se v podstatě nevzmohl na nic. S rokem 2014 přišla do SDH v Kolešově nová krev. Ze dne na den se členská základna aktivitou těch, kdo na sbor zvenčí pohlíželi s oprávněnou skepsí a měli chuť s těmito troskami kolešovského sboru něco udělat, téměř zdvojnásobila. SDH začal pracovat. Začal se scházet, začal na ruinách někdejších hasičských dobrovolníků znovu stavět.“

Zprávu o stavu financí přednesl poté pokladník sboru Ladislav Souček a zprávu o fungování kolektivu mladých hasičů jejich vedoucí Václav Porazík.

Zvolen byl také výbor SDH:

 

Václav Svítil

Starosta SDH

Miroslav Mužík

Náměstek starosty

Jan Křeček

Velitel SDH

Milan Grund

Jednatel SDH

Ladislav Souček

Pokladník

Libor Charvát

Revizor účtu

Miloš Ketner

Juraj Pohlodko

Petr Dřímalka

Strojník

Pavel Ďuran

Kronikář

 

Do nadřazených složek volila kolešovská výroční valná hromada pana Zdeňka Ledvinku.

Pak přišel na řadu slib kolektivu mladých hasičů. Na pódium sálu jich vystoupilo čtrnáct.

SDH Kolešov pak převzal ocenění právě za práci s mládeží a někteří z doyenů sboru medaili za věrnost.