VÝSLEDKY KOMUNÁLNÍCH VOLEB

11.10.2014 17:40

Ve dnech 10. a 11. října 2014 jsme v Kolešově volili své zastupitele na období příštích čtyř let. Že byla volební účast po uzavření volebních místností v pátek o desáté večerní 67% jsem již psal. Nuže vězte, že po dokončení hlasování se vyšplhala na 

 

76%, 

 

tedy jen o 3% zaostala za volební účastí při komunálních volbách z roku 2006. Pro pořádek připomínám, že roku 2010 přišlo volit jen 49% oprávněných voličů.

Vraťme se ale do současnosti. Občané Kolešova si mohli vybírat ze dvou kandidátek. Volební programy obou uskupení si byly většinově poměrně blízké, z čehož lze usuzovat, že se v letošních komunálních volbách nejednalo ani tak o budoucnost naší vsi, jako o její personálie: tedy o figury ve hře.

Pokusím se vyhnout osobním komentářům, které ale v budoucnosti - slibuju - přijdou (a budu jízlivý a tentokrát i adresný...) a pokusím se zhodnotit průběh voleb pokud možno co nejobjektivněji.

Skutečně to byl boj. Klání mezi těmi, kdo byli dopředu kvalitně poučeni, jak se svou zbraní ve formě volebních lístků zacházet, proti nevýznamné přesile těch, kdo se své ovečky navádět (v dobrém navádět...) nepokoušel. Tzn. voliči Občanů Kolešova volili nesmírně disciplinovaně a téměř totožně, přičemž příznivci ANO 2011své hlasy odevzdávali nepoměrně volněji.

 

Výsledek je jednoznačný. 

 

Po přepočtu odevzdaných hlasů získalo uskupení Občané Kolešova 3 mandáty, ANO 2011 mandáty 4. 

Kdo je tedy pro období příštích 4 let zastupitelem Kolešova?

 

Zajímavý je pak pohled na zisk hlasů všech jednotlivých kandidátů (při přepočtu hlasů pro jednotlivá uskupení se na zisk hlasů kandidátů nepřihlíží, do zastupitelstev jsou řazeni podle pořadí na kandidátních listinách).

Komu jsme tedy v Kolešově dali svůj hlas? A kolik?

 

Poznámka: Tady se omlouvám panu Grundovi, jehož tabulka staví na 3. - 4. pozici, přičemž jemu předcházející Petr Dřímalka má stejný počet hlasů. Také u pana Dřímalky měla být 3. - 4. pozice (v tuto chvíli nemám sílu tabulku předělávat - omlouvám se za to, že tatáž je i ve filmu, na který se budete moci na závěr tohoto příspěvku podívat) a výše než pan Grund je pan Dřímalka jen z toho titulu, že jeho jméno stojí výše v české abecedě. Totéž platí pro umístění na 5. - 7. místě (jména jsou abecedně řazena) a na místě 10. - 11.

 

Pro příští volební období je tedy rozhodnuto. 

 

Já jako součást okrskové volební komise mohu v tuto chvíli nabídnout také krátké video, které letošní volební klání mapuje:

 

 



Více zde: https://kolesovske-stripky.webnode.cz/