ZASAĎ SI SVŮJ STROM

27.04.2015 20:02

Pojedete-li od Strojetic do Kolešova a těsně za hřbitovem pohlédnete vpravo, objeví se řada stromků. Ty tady donedávna nebyly – vysadili jsme je v sobotu 25. dubna 2015 v rámci akce „Zasaď si svůj strom“, podél cesty od hřbitova ke vsi, která kdysi existovala, pak zanikla, aby byla tento rok obnovena.

 

 

Celkem čtyřicet stromů (dvacet lip a dvacet javorů) přišlo sobotního odpoledne zasadit více než padesát lidí. Účast tedy vysloveně skvostná. 

 

 

Nálada byla výborná, pracovní nasazení příkladné, a tak za dvě hodiny od začátku akce už sázet nebylo v podstatě co – vlastně bylo. Zůstaly dva stromy: jeden si přijela zasadit senátorka Mgr. Zdeňka Hamousová (vzhledem k tomu, že měla v Žatci čtyři svatby, dorazila později) druhý pak kolešovští zasadili za paní Soňu Hanusovou, nejstarší známou rodačku Kolešova, která původně měla osobně přijet. Bohužel se musela ze zdravotních důvodů omluvit.

 

Svou lípu ale ve svém rodišti má.

 

Mgr. Zdeňka Hamousová

 

Nabízím ještě odkaz na internetové stránky Rakovnického deníku („V Kolešově zasadili do země za obcí čtyřicet stromů“), kde se účastníci akce najdou v bohaté fotogalerii a samozřejmě i video: