Železo pro SDH

10.10.2015 10:33

Na sobotu 10. října 2015 svolal výbor SDH své členy, aby dokončili to, co na jaře tohoto roku na bývalém prasečáku započali: tedy aby dořezali zbytky železa, které tu 4. 4. ještě nechali, a odvezli je do sběru.

 

 

Se sběrem šrotu se začalo po vsi. A naložil se pomalu plný valník. Ten pak byl u prasečáku přeskládán, takže se nakonec sobotní železné nadělení vešlo za traktor všechno.

 

 

 

Pokud se aktivity kolešovských hasičských dobrovolníků týče, opakovala se situace z jara. Cituji z příspěvku „Železo pro SDH“: „Přiložit ruku k dílu a do hasičské pokladny přivydělat nějakou tu kačku dorazilo sobotního odpoledne všeho všudy devět lidí. Podotýkám, že ti z páteční členské schůze SDH nejřečnější, že ti, kterým hasičské peníze leží na srdci nejvíce, nedorazili, zůstali doma, prostě se nenamáhali.“

 

 

 

 

 

Dodávám, že tentokrát mezi oněmi „devíti statečnými“ byli dva Soptíci. Přišli si vydělat na uniformy, když z těch, co mají, pomalu odrůstají? Pak dva teenageři, tři dědkové, pouze dva muži v plné síle.

 

 

 

 

Přesto i v této sestavě naložili na valník 2 tuny železného šrotu. Do hasičské pokladny tak přispěli částkou 3.000 korun.

 

Ostatní z hasičů, alespoň ti nejhlasitější, budou svou neúčast sanovat – alespoň předpokládám – nějakým kvalitním sponzorským darem. Výši tohoto příspěvku na těchto stránkách rád zveřejním…