INFORMACE RAKOVNICKÉHO DENÍKU

23.06.2014 18:00

Obyčejně bývá pro obec velikosti Kolešova ctí, zmíní-li se o ní některé z „regulérních“ periodik.

Pozornosti Rakovnického deníku (143. číslo z pátku 20. června 2014) naše ves v souvislosti se soutěží „Vesnice roku 2014“ jako jedna ze dvou zúčastnivších se obcí Rakovnicka neunikla - jen se obávám, že příspěvek „Senomatští ani Kolešovští nedosáhli ani na jednu ze stuh“ sice zrovna lživě neinformoval, přesto výsledky soutěže v neprospěch obou zmíněných obcí zkreslil.

Autor příspěvku ukrytý pod redakční zkratkou –elm- je velmi pravděpodobně sám šéfredaktor deníku Miroslav Elsnic. Sám dokázal napsat úvod příspěvku, v němž neopomenul vyzdvihnout loňský úspěch obce Čistá, aby pak nezískání ani jedné z pěti stuh naservíroval jak Senomatům, tak Kolešovu.

Zbytek článku opálil (doslovně) ze zprávy ČTK.

Když už autor příspěvku sám nevážil cestu na vyhlášení výsledků soutěže (evidentně tam nebyl, protože jinak by článek vypadal jinak…), proč alespoň nezvedl telefon a nezeptal se? ČTK přece uvedla pouze pět z celkem deseti udílených cen a tady už Kolešov svou roli hrál! Z bezmála čtyřiceti zúčastněných obcí Středočeského kraje byl na předních příčkách! Mezi prvními deseti!

Proč autor příspěvku zprostředkovává svým čtenářům domnělý neúspěch, aniž se přitom nepozastaví nad faktem, že z celého okresu měly tu odvahu se do soutěže „Vesnice roku“ přihlásit jenom dvě obce? A okres reprezentovat? Že jako jediní ze všech byli lidé ze Senomat a Kolešova ochotni jít se svou kůží na trh a vynaložit nejen nemalé finanční prostředky, ale také - a především - obrovské množství času a energie, aby se pokusili obstát?

Ono se to podařilo, ne že ne! Kolešov uspěl - a má být na co hrdý! A Kolešov, ať si –elm- říká, co chce, hrdý a pyšný je! Oprávněně!