JARNÍ DEN

14.04.2015 18:34

Jarní den neboli Hledání velikonočního zajíčka je akce, s níž kolešovský Babinec přišel poprvé loni. Letos se pokusil úspěšnou premiéru z roku 2014 reprízovat. Problém byl jen s termínem letošního Zajíčka, protože v předvelikonočním čase počasí nepřálo - nebo přesněji: předpověď hrozila zimou, deštěm a dokonce sněhem… akce se tak posunula na sobotu po velikonocích a vyšlo to!

Třícítka děcek, která do Kolešova v sobotu odpoledne dorazila, si totiž velikonoce s gustem připomněla. Stejně jako v loňském roce procházela stanovišti, na kterých plnila úkoly nějak související s velikonocemi nebo s jarem obecně, aby si pak na dětském hřišti u obecního úřadu našli toho svého velikonočního zajíčka.

Tím vším děti prošly za doprovodu zajíce opravdovského, živého, a na své pouti od startu k cíli potkaly také vodníka, slepičku nebo vrabce.

Na hřišti pak pro ně byl připraven tradiční skákací hrad a samozřejmě se opékaly také buřty. Zkrátka nepřišli ani dospělí, ti se letos zeleného piva sice nedočkali, zato mohli ochutnat pivo červené.

Podívat se do Kolešova přišla i redaktorka Rakovnického deníku Jana Elznicová (celý její článek v PDF najdete ZDE) a za fotografie, které předkládám, děkuji Irenám Součkové a Uldrichové. A za nimi pak nabízím tradiční video.