Katastrofální počin.....

29.03.2017 15:37

Je to už pár týdnů co poslal pan Ďuran (bývalý kronikář do 31. 12. 2016) zastupitelstvu obce Kolešov svůj dopis, ve kterém suma sumárum shrnuje dvě věci- BUDU DĚLAT MÍŇ, ALE CHCI VÍC PENĚZ. Tuto informaci vzalo zastupitelstvo obce na vědomí. Bohužel panu Ďuranovi toto nestačí, protože chce přeci víc. Jemu nestačí využívat bytové politiky obce Kolešov (byt 90m² za 3tis. měsíc), jemu nestačí 18 tisíc odměny ročně za práci kronikáře, on chce prostě víc. S tímto závěrem se také neuspokojil a od nového roku je tu jeho sólový program (střípky 2017). Mimochodem po oslovení rakovnického okresu (všech obcí a měst) a zprůměrování došlých odpovědí (19), jaké jsou odměny pro kronikáře, máme závazné čísla: je to 343,-Kč/měsíc pro obec o počtu 456 obyvatel.  U nás v Kolešově (156 obyvatel) je to (bylo) 1500,-Kč za měsíc. Bohužel je to málo ,,JE TO BÍDNÁ ALMUŽNA“, které se vzdávám, řekl. Takže stylem nezaplatíš – uvidíš, tu máme nové střípky 2017 a závratnou sledovanost, budiž, ono nic jiného nejde ani čekat. K obsahu a pravdivosti slovíček jím publikovaných, nechť si každý udělá svůj obrázek. Ano realita je nudná, musí se to vařit.
    Dne 27. 1. 2017 na veřejné schůzi byl pan Ďuran vyzván k předání přístupových údajů ke Kolešovským střípkům (majetek obce), a to neučinil. Pan Ďuran  s hrdostí jemu vlastní počkal na vypršení limitu datového objemu přesně na den 21. 2. 2017 (tímto došlo ke ztrátě dat v podobě fotografií). Přístupové údaje přinesl až dne 27. 3. 2017. Po otevření stránek – EJHLE – žádný datový prostor, žádné fotografie.  A co se nestane, okamžitě vyběhne nová reportáž o tom, jak starosta likviduje historii a práci ostatních. Pane Ďurane, probuďte se.  Vaše kroky a počínání již nehraničí se zdravím rozumem.  Ano, učinil jsem dva kroky a to změna přístupového hesla a odstranění odkazu na Vaše  bla bla bla stránky. 
    
Kdo zde v Kolešově ŽIJE ten zná realitu, kdo zde bydlí či obec navštěvuje ten si o dění přečte na Vašich stránkách.
Ano, vy vytváříte obraz obce a podívejte se jaký je
L
 Ono,, vybudovat, postavit a vytvořit“ je daleko obsáhlejší, než-li napsat.  Bohužel my (zastupitelstvo, úřad, hasiči, Babinec, ochotní lidé) nepíšeme, my tvoříme. To, jakým způsobem špiníte dobrovolné aktivity všech lidí, kteří mají zájem něco pro své okolí a budoucnost (bezplatně) udělat, svědčí pouze o Vaší bezradnosti a odrazu postavení dnešní společnosti. V závěru toho krátkého prohlášení zdravím všechny duchapřítomné čtenáře a obyvatele obce Kolešova. Budeme se snažit zachovat tento web, ať v menších dávkách (ale pravdivých) informovat o dění v naší obci i nadále. Nikdy nikdo neprodá více výtisků (Lidových, Hospodářských,…novin), pokaždé prodáte více Aha-Blesků. Tak to je a kdo tomu rozumí, pochopí....


S pozdravem
Václav Porazík