KOLEŠOV NAVŠTÍVIL HEJTMAN PETERA

14.10.2015 07:34

V úterý 13. 10. 2015 se na krátké pracovní návštěvě zastavil v Kolešově hejtman Středočeského kraje Ing. Miloš Petera.

 

 

Ing. Miloš Petera se narodil 14. března 1958 v Hradci Králové. V letech 1973 až 1975 vystudoval v Pardubicích SPŠ chemickou a poté v letech 1977 až 1983 obor tepelná technika na Fakultě technologie paliv a vody Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Následovala základní vojenská služba, po ní nastoupil do Cukrovaru Nymburk, kde pracoval v letech 1983 až1991 jako provozní technik a pak až do ukončení výroby začátkem roku 1997 jako výrobně-technický náměstek. Následně absolvoval konkurz na funkci ředitele akciové společnosti Vodovody a kanalizace Nymburk, který vyhrál. Od března 1997 zastával tuto pozici (ve stejném roce byl zvolen i předsedou představenstva, kterým je dosud).

V lednu 2006 byl jmenován předsedou sportovního oddílu Polaban Nymburk, jednoho z nejstarších českých fotbalových klubů SK Polaban Nymburk. Angažuje se ve výboru Místní organizace Českého rybářského svazu, dále je předsedou Místní organizace Českého zahrádkářského svazu.

Miloš Petera je ženatý. S manželkou Evou má dvě dcery, Kateřinu a Veroniku.

 

Pana hejtmana přivítali na obecním úřadě starosta Václav Porazík a místostarostové Petr Dřímalka a Ladislav Souček. S Milošem Peterou pohovořili o územním plánu a o problémech s ním spojených, zastavili se na víceúčelovém hřišti a pak se přesunuli do restaurace, kde bylo připraveno malé pohoštění.

 

 

Tady byl také krátkým filmem odprezentován Kolešov a panu hejtmanovi byly představeny obecní kroniky i fotoknihy z minulých let. Poté se Miloš Petera prošel obcí, krátce se zastavil v hasičárně, kde si prohlédl koněspřežnou stříkačku a obdivoval i pohřební vůz. Samozřejmě se debata stočila také na to, co kolešovské nejvíc tíží, kde nás bota tlačí nejvíce - a jak a v čem by nám Kraj mohl a dokázal pomoci.

 

S takovým příslibem se pak Miloš Petera rozloučil.