LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ SSZ

20.08.2016 10:45

Za - bez diskuse - sympatickou lze označit snahu některých z mnoha podnikatelských kolešovských subjektů, kteří v obci nejenom vypomáhají, ale také svými aktivitami přispívají k šíření jejího dobrého jména, věhlasu, zkrátka renomé. Právě takhle se u nás (pod záštitou KARATE KLUBU OUTLAW SHOTOKAN) narodilo či snad stále ještě rodí Soukromé sportovní zařízení (SSZ), o jehož první akci, letním soustředění karatistů, si budeme teď chviličku povídat.

 

 

 

 

Kolešov, 13. – 20. srpna 2016

 

SHOTOKAN 

 

( 松濤館 ) 

 

je styl karate, který byl vypracován z různých bojových umění Gichina Funakoshiho - na obrázku vpravo - (1868-1957) 

a jeho syna Giga (Yoshitakeho) Funakoshiho (1906-1945). 

Karate klub Outlaw Shotokan je klubem, který cvičí tradiční karate. Zaměřuje se jak na sportovní vyžití dětí a mládeže, tak i na trénování dospělých. Je klubem, kde se mísí nadšení jeho členů s osobním a obětavým přístupem trenérů. Který ctí základní duchovní principy, které uplatňuje v Do-Jo: pokoru, trpělivost a disciplínu.

 

 

Letní soustředění karate klubu Outlaw Shotokan proběhlo ve dnech 13. – 20. srpna 2016 v Kolešově. Ten v tomto týdnu ožil čtyřicítkou nových dočasných obyvatel, většinou dětí, a byl jí pochopitelně plný. Nepřehlédnutelní byli totiž jeho účastníci, kteří se po vsi často pohybovali v bílých kimonech.

 

K tréninku tento rok posloužil jak sál kulturáku, tak i plocha víceúčelového hřiště u obecního úřadu. O ubytování se postarali manželé Prágerovi, kteří na svém statku dokázali během posledního roku vytvořit odpovídající zázemí. Vybudovali tu ubytovací prostory, společenský klub (mimochodem může v budoucnosti sloužit také obyvatelům Kolešova…) i sociální zařízení. Prágerovým tak tady pomáhala celá řada obyvatel obce, z nichž mnozí se tu budou angažovat i nadále, protože v areálu statku se buduje i tělocvična. Samozřejmě se ani soustředění samo neobešlo bez pomoci místních, takže jste tu potkali např. Moniku Svobodovou nebo Jana Rajchmanna. O stravování se pak postarala firma Emila Patáka.

 

Karate se trénovalo denně ve dvou blocích – dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne. K tomu byl připraven i bohatý doprovodný program, takže se účastníci soustředění například vykoupali, zajezdili si na koních, zastříleli z luku i ze vzduchovky, nezapomněli vyrazit na houby a byli se podívat i ve vojenském výcvikovém prostoru. To byl patrně nejsilnější zážitek, protože tady se jim podařilo zapadnout do bahna s Rajchmannovic „véeskou“, kterou pak dlouhé desítky minut (4 hodiny!) společně vyprošťovali. Pravidelně si pak každý večer byli zahrát fotbal na hřišti u obecního úřadu. Kdo nechtěl, měl u Prágerů k dispozici trampolínu, posilovací stroje a dokonce i vířivky. Večer nechyběl oheň a kytary.

 

 

Letní soustředění karate klubu Outlaw Shotokan je tradiční záležitostí. V minulých letech se odehrávalo různě po hotelích, přičemž se tu jeho organizátoři museli potýkat s řadou problémů. Od roku 2016 bude mít v Kolešově – konečně - svou stálou základnu. A nejen tohle soustředění – ve zdejších prostorách budou probíhat i školení a kurzy pro firmu TRIVIS, která školí např. policisty nebo členy integrovaného záchranného systému.

 

 

Letní soustředění karate klubu Outlaw Shotokan se, také díky obyvatelům Kolešova, stalo akcí, která obec reprezentovala a propagovala i daleko za jejími hranicemi.