MÁJE A PÁLENÍ ČARODĚJNICE

01.05.2015 19:20

Tradičně se kolešovští vypravili do obecního lesa. Tentokrát tu ale nevybírali strom pro svou máji, ale podřízli jen dvě soušky, které se pak 1. května staly hranicí, na níž byla upálena čarodějnice. Samotná máje byla skolena v srdci obce – byla to jedna z jedlí před domem Dřímalkovic.

 

 

Máje sice nevysoká, ale patrně ta nejhezčí, kterou Kolešov v posledních letech měl. Ozdobena a vztyčena byla ve čtvrtek 30. dubna 2015.

 

 

O den později, to po návratu z kryrského Svátku dobré nálady, jsme se v šest večer sešli na víceúčelovém hřišti.

 

 

Mimochodem, když už jsem zmínil Kryry: kolešovská účast v průvodu byla přijata velmi dobře, hovořilo se o nás doslova v superlativech. Dovolím si odcitovat krátkou pasáž z článku Mgr. Kamila Krause „Ke svátku dobré nálady“ z květnového čísla městského zpravodaje Kryrská rozhledna: „Mám radost, že se ,vytáhli', vrátili mezi hvězdy průvodu Kolešovští, neboť jejich hasiči doslova vytáhli historickou stříkačku, dlouho ji renovovali a výsledkem je skvostný kousek pro sběratele (oni ji však nikdy neprodají) ne za desítky, ale možná stovky tisíc.“

Večer prvního máje byla tedy upálena kolešovská čarodějnice. Přišla spousta lidí, kteří poseděli, pojedli, popili, prostě bavili se spolu – a to dlouho do noci.