MAZEC CUP 2014

21.02.2014 06:13

V sobotu 15. února 2014 se v Kolešově odehrál hokejový turnaj MAZEC CUP, jehož se zúčastnilo celkem pět týmů. Kromě dvou družstev domácího Kolešova se na umělé trávě víceúčelového hřiště představili také borci z Bukova, Chomutova a Všetat.

Turnaj, v němž by se v budoucnosti mělo bojovat o putovní pohár, byl zahájen krátce po desáté dopolední. Nejprve hrál každý s každým, poslední tým vypadl. Následovala dvě semifinále a hned na to se bojovalo o prvenství. Každý zápas se hrál na 2 x patnáct minut. Vzhledem k počasí, které na začátku roku 2014 panuje, se nebojovalo na původně zamýšlených bruslích a klasickým pukem, ale v teniskách a florbalovým míčkem. Mužstvo přitom tvořili tři hokejisté, které bylo možno během zápasu libovolně střídat.

Zápasy byly urputné až téměř líté… třebaže se hrálo v rukavicích (družstvo ze Všetat dokonce v originál hokejových…), rozhodně se nehrálo v rukavičkách - přesto v duchu fair play. Nasazení bylo obrovské, borci nechávali na umělém pažitu hřiště nejen duši, ale často především plíce. Hokejové zrní od plev bylo záhy odděleno, brzy se prosazovala mužstva těch, kteří se při nejrychlejší kolektivní hře pravidelně setkávají a trénují. Vyhrálo tak družstvo Všetat, na druhém místě skončil Chomutov a na třetí příčce se umístila dvě družstva domácího Kolešova (o třetí místo se malé finále letos nehrálo). Výsledkovou listinu uzavřel tentokrát Bukov.

Nejlepším střelcem byl vyhlášen borec ze Všetat, který svým soupeřům během turnaje nasázel 30 branek.

Posledním, co se během turnaje hodnotilo, byla součást startovného – tou byl hrnec guláše. Degustaci a vyhodnocení provedla pětičlenná komise obyvatel Kolešova, která rozhodla, že tato cena zůstane protentokrát doma. Zbývá podotknout, že vítěznou krmi připravil ze zvěřiny zaměstnanec obecního úřadu pan Zdeněk Burkert - a bez ohledu na umístění byly ve finále pokořeny všechny gulášové vzorky, které se v Kolešově sešly.  

Na závěr nabízím malou ochutnávku – myslím atmosféry nejen na hřišti, ale i v jeho bezprostřední blízkosti – také já: několik fotografií a krátké video.