O POHÁR STAROSTY KOLEŠOVA

09.11.2015 19:16

 

Již počtvrté v naší vsi proběhly rybářské závody „O pohár starosty Kolešova“. Podruhé v jeho historii pod organizační taktovkou místního sboru dobrovolných hasičů. Tradičně pak šlo o akci nejenom ryze sportovní, ale i společenskou.

 

Do Kolešova si v sobotu 7. listopadu 2015 našlo cestu bezmála čtyřicet sportovních rybářů, kteří se na zdejším „betoňáku“ či „kačáku“ utkali o putovní pohár místního starosty. Tradičně se bojovalo ve dvou kolech, přičemž voda zdejší požární nádrže byla jako vždy rozdělena na sektory.

 

 

 

 

Počasí přálo, občas vysvitlo i sluníčko. Ryby braly („kačák“ jich během soutěže vydal řadu kilogramů…), mrzutostí snad mohlo být jen listí vrby, které se snášelo na hladinu rybníka. Bylo připraveno i solidní občerstvení. Od klasických klobás přes špízy po guláš. Nálada – ostatně jako v Kolešově vždycky - výborná.

 

 

 

Zbývá dodat, že starostenský pohár i po roce 2015 zůstává doma. Závody letos vyhrál pan Ševčík, přičemž starosta Kolešova Václav Porazík věděl proč. Já to na tomto místě opakovat nebudu, vysvětlení je v závěru tradičního videa.