SETKÁNÍ HASIČSKÝCH PŘÍPRAVEK

07.05.2015 11:41

V neděli 3. května 2015 se naši nejmenší hasiči zúčastnili 3. Setkání hasičských přípravek v Čelákovicích.

 

Z Kolešova kolona čtyř vozů (hasičská avie + 3 osobní automobily) vyrazila již o šesté ranní. S několika krátkými přestávkami dorazila do Čelákovic v okrese Praha – východ, kde se soutěžní klání odehrávalo.

 

Proti Kolešovu tu nastoupilo dalších osm týmů: z Domažlic, Kydliny, Němčovic, Břehů, Vědomic, Volče, Městce Králové a domácích Čelákovic.

 

 

Krátce před desátou všechny soutěžící této přehlídky hasičského mládí přivítal starosta Čelákovic Ing. Josef Pátek – a pak už to vypuklo.

 

Naši Soptíci se představili odborné porotě jako třetí v pořadí. Vůbec nebyli špatní; chybičky samozřejmě byly, ale kromě technické, kdy selhal rozdělovač, nic zásadního. Nakonec, byť putovní pohár nezískali, se špatně vůbec neumístili a svým starším kolegům z mladých hasičů mohou jednoznačně sloužit jako veliký vzor.

 

Organizace soutěže byla výborná, nic nevázlo, jelo se podle připraveného itineráře. Kolešovští (jako všichni ostatní) měli v nedaleké restauraci zajištěný oběd; podávala se rajská omáčka s knedlíkem a dětem chutnala.

 

Organizátoři akce měli pro děti připraveny také ukázky záchranářské práce, a to ať z historie, tak ze žhavé současnosti.

 

Pojďme k výsledkům: všechny zúčastněné týmy dostaly po pamětním listu a medaili. Pár drobností… vyhlášen byl pak pouze vítěz, držitel putovního poháru, který v roce 2015 získal SDH Kydlina. Pořadí ostatních zveřejněno nebylo. Nicméně jsem se dostal na okamžik do zákulisí a směl do výsledkové listiny nahlédnout: vězte tedy, že z devíti zúčastněných týmů jsme obsadili nádherné čtvrté místo!

 

 

Obrovský dík všem našim Soptíkům, poděkování Vaškovi Porazíkovi, Petru Dřímalkovi i Miloši Ketnerovi, kteří je vedou. Vedou družstvo, které nemá v porovnání s ostatními týmy zúčastnivších se závodů v Čelákovicích v podstatě žádnou historii.

 

A jsou takhle dobří…

 

 

Krátkou fotogalerii naleznete ZDE a vzhledem k tomu, že jsem na „místě činu“ byl, přidávám i ochutnávku filmovou: