SRANDA MAČ 2014

30.06.2014 16:06

„Takhle hezky v Kolešově bývalo,“ řekl v bleskovém rozhovoru pan Pavel Sirůček, který soudcoval v netradičním dresu (byl tu za cowboye…) utkání fotbalistek Hořoviček a Strojetic. To v rámci dalšího ročníku fotbalového turnaje „SRANDA MAČ“, který se na pažitu fotbalového hřiště v Hořovičkách odehrál o příjemné, většinou slunné sobotě 28. června 2014.  

Vyjma zmíněných ženských týmů, které se představily v rámci přestávky jinak nelítostných, nemilosrdných, přece však neskonale slušných, fair play utkání, se představila mužstva hned pěti obcí: Hořoviček, Krušovic, Vrbice, Děkova a Kolešova.

Na trávníku hořovičského hřiště se odehrávaly skvostné zápasy. Byly k vidění akce, nad nimiž by občas v němém úžasu zůstali stát i špílmachři právě probíhajícího mistrovství světa. 

Tady ale nešlo jen o fotbal. V Hořovičkách šlo v sobotu totiž nejen o sportovní, ale především o společenskou akci, na níž se nenudil opravdu nikdo. K dobré pohodě přispělo i bohaté občerstvení, vyhrávající hudba, ať jakkoli pouze reprodukovaná. Šlo o setkání lidí, sousedů – a to nad rámec obce, kde se turnaj odehrával.

Lví měrou k pohodě dne přispěli i strojetičtí. Ti neváhali, sestavili ženský tým a svedli o přestávce turnaje nelítostný fotbalový souboj s divami z Hořoviček. Spravedlivě se pak ženská družstva podělila o zisk bodů, neboť jejich vzájemné utkání skončilo remízou (1 : 1).

A jak celý turnaj nakonec dopadl? Kolešov první místo z předchozího ročníku (informovali jsme v příspěvku „Fotbalový turnaj v Hořovičkách“ 22. 6. 2013) neobhájil.

Zbývá dodat, že nejlepším střelcem turnaje se stal Martin Havel a nejlepším brankářem byl vyhlášen Jan Sklenář.

 

MALÁ FOTOGALERIE ZDE