SVATOMARTINSKÁ POSVÍCENSKÁ ZÁBAVA

10.11.2012 20:00

 

Spokojeně vypadal v sobotu 10. 11. 2012 večer nájemce kolešovské osvěžovny Petr Paďour – hospoda sice ve švech přímo nepraskala, nicméně plno bylo; pivo, víno i jiné ušlechtilé moky tekly proudem a Petr na toto hemžení shlížel s blahobytnou tváří.

Svatomartinská posvícenská zábava přilákala do sálu restaurace bezmála stovku lidí. Mezi nimi byli i hosté starosty Kolešova Václava Porazíka. „Jsme sousedi,“ vyjádřil se týden před konáním akce, „a vlastně se neznáme.“ A tak sedl k počítači a mailem rozeslal pozvánky starostům okolních obcí a měst. Do Kolešova tak našla cestu starostka Děkova Alena Kozáková, její funkční kolegyně z Hořesedel Jiřina Milerová, pozvání přijal také první muž Jesenice Jan Polák, starosta Drahouše Antonín Tauber nebo místostarosta Krt Jan Brda.

Evidentně nelitovali a zjevně se dobře bavili. 

Bavili se ale samozřejmě nejenom zástupci okolních obcí, bavili se všichni. Místostarosta Svítil doslova „svítil“ a na parketu (celý večer k tanci i poslechu vyhrávala skupina Orion) dokonce zářil.

Připravena byla i bohatá tombola. Hlavní cenou bylo sele divočáka, které nakonec zůstalo v rukou zástupce organizátora akce – místního sboru dobrovolných hasičů.