USTAVUJÍCÍ SCHŮZE ZASTUPITELSTVA

12.11.2014 15:19

Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu obce Kolešov a jeho občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky.“

 

Tento slib složilo ve středu 5. listopadu 2014 na úvod ustavujícího zasedání Zastupitelstva sedm zastupitelů Kolešova, kterým obyvatelé obce dali důvěru v komunálních volbách 10. a 11. 10.

 

Dle abecedního pořádku jsou to Monika Burkertová (37 hlasů), Petr Dřímalka (40 hlasů), Milan Grund (40 hlasů), Miloš Ketner (41 hlasů), Václav Porazík (42 hlasů), Ladislav Souček (33 hlasů) a Štěpán Valuch (37 hlasů).

 

Nové zastupitelstvo se rozhodlo, že v Kolešově bude v příštím volebním období pracovat jeden uvolněný funkcionář: starosta.

 

Na místo starosty byl Milanem Grundem navržen Václav Porazík. Žádný další návrh nepadl a v následném hlasování se pro vyjádřilo všech sedm zastupitelů.

Místostarostou obce byl zvolen pan Milan Grund a zastupitelstvo obce poté schválilo i předsedy a členy výborů zastupitelstva. Ze zákona obec musí zřídit výbor Finanční a Kontrolní, v Kolešově bylo navíc rozhodnuto o výboru Pro zeleň obce. Ve všech třech případech zastupitelé odhlasovali tříčlenné týmy.

 

Jak to tedy bude vypadat?

 

Finanční výbor – Štěpán Valuch (předseda), Jaroslav Rajšl a Jan Rajchmann.

Kontrolní výbor – Ladislav Souček (předseda), Irena Součková a Monika Burkertová.

Výbor pro zeleň obce – Monika Burkertová (předseda), Karla Rajchmannová a Václav Seidel.

 

Dalším bodem programu, který Zastupitelstvo projednávalo, byly odměny neuvolněným členům zastupitelstva za výkon funkce. To se řídí naprosto jednoznačnými předpisy danými zákony této republiky. Kdo má zájem, najde přehlednou tabulku ZDE.

 

Jak jsou po hlasování zastupitelstva neuvolnění funkcionáři honorováni v Kolešově?

 

 

Co říci závěrem?

 

Že ustavujícího jednání zastupitelstva se v hospodě účastnilo na dvacet lidí. Zájem o jednání byl tedy v porovnání s volební účastí při komunálních volbách ledva třetinový. Že nové zastupitelstvo hlasovalo ve všech případech příkladně unisono. A nakonec že jsou odměny neuvolněným členům zastupitelstva v Kolešově výrazně (v mnoha případech výrazně…) pod aktuálním zněním nařízení vlády č. 37/2003 Sb. (příloha č. 1), tedy že obecní rozpočet zatěžují měrou poměrně rozumnou.