VESNICE ROKU 2014 A TRADIČNÍ LETNÍ GRILOVAČKA

25.06.2014 07:37

Vážení občané,

dovolte mi, abych Vás krátce informoval o konečném výsledku naší účasti v soutěži vesnice roku 2014.

Tento ročník soutěže byl již dvacátý v pořadí, a to se také odrazilo na účasti přihlášených obcí. Obec Kolešov se této akce zúčastnila poprvé, takže jsme všichni prožili premiéru. To, jak celková akce proběhla a jaké byly její přípravy, jste ve větší míře měli možnost prožít na vlastní kůži. Za sebe mohu prozradit, že jsem od prvopočátku čekal úspěch a zadostiučinění pro obec. Vše začínalo v době, kdy jsme oslovili firmu Froněk (r. 2011) s žádostí o dar v podobě kamenů na naši náves. Tehdy v žádosti stálo: „Vážený pane Froňku, v následujících měsících by se naše obec ráda přihlásila do soutěže Vesnice roku a prosíme Vás…“, poté přicházely další aktivity (výstavba výčepu, zakrytí kanalizační stoky, oprava křížků, výstavba hřiště a okolí, úprava pomníku, žebřiňák na návsi, koše, studna, lavičky…) a další a další věci, které byť nenápadně, ale důsledně přispívají k celkovému dojmu a obrazu z obce. K těmto aktivitám nemohu vynechat činnosti, ve kterých jste zastoupeni Vy, občané obce, a samozřejmě spolky (Babinec, SDH Kolešov). To že přijdete do lampionového průvodu, to že přijdete na zábavu, to, že si dáme novoroční svařáček u ohňostroje a další a další, to je to, co dělá živou obec. Nesmírně mne těší, že mohu žít v živé obci a ne jen z mého přesvědčení. Poslední rok se na adresu naší obce dostávají skvělé a kladné ohlasy, a to nejen z okolí.

Takovéto situace jsou ty, které Vám dávají nové impulsy chuť dělat nové věci. To jsou slova, která by pro každého z nás měla mít cenu zlata, jelikož v tomto období se Kolešov dostal krok za startovní čáru a uspěl - je jenom na nás, jak Kolešov podpoříme při další cestě, aby si zachoval punc výjmečnosti.

Buďme v obci jako doma, nejen za svým plotem a na své zahrádce - jelikož teď máte právo být hrdí na svůj domov a obec Kolešov.

Jedním z těchto impulsů (pravda je větší) je ortel po návštěvě komise soutěže Vesnice roku. V loňském roce se do soutěže přihlásilo 17 obcí. Letos to bylo 36, a to je porce. Kolešov vstoupil do neznámých vod, proplul a uspěl. Uspěl díky Vám a Vašim aktivitám. V soutěži bylo rozdáno pět stuh a pět diplomů, to znamená, že naše obec je mezi desítkou nejlepších.  Kolešov získal DIPLOM ZA POSPOLITOST. A toto už váhu má, je to cena, která patří Vám všem a je to cena za aktivitu. Jeden chlap z Kolešova říká: „Všechno jde, stačí jenom chtít…“  Ano, to chtít je na místě a v této soutěži znamená vše. Kolešov chtěl uspět a uspěl, sice to není v těch úplně nejvyšších příčkách, ale při síle soupeřů SUPER VÝSLEDEK.

Za toto Vám velice děkuji a budu potěšen, přijmete-li pozvání na již tradiční letní grilovačku konanou dne 2. 8. 2014 na hřišti.

Tato akce se ponese v rámci dětského dne, oslavy prázdnin a v neposlední řadě oslav úspěchu v soutěži Vesnice roku 2014. Akce je plánována cca od 14.00 hodin. Na co se můžeme těšit?  Na ukázku hasičské techniky (Rakovník), Policii ČR, Zemědělskou společnost Blšany, dále budou navazovat soutěže pro děti, buřty, malování na obličej, tetování, skákací hrad, cukrová vata, atd… v odpoledních hodinách bude grilování kýty při poslechu country kapely, soutěže pro dospělé a se setměním videoprezentace,  jak to při soutěži vlastně všechno bylo.

S přátelským pozdravem a na viděnou

Václav Porazík,

starosta