ŽELEZO PRO SDH

05.04.2015 08:03

V sobotu 4. dubna 2015 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Kolešov svou další brigádu. Při změně termínu akce Hledání velikonočního zajíčka, která byla kvůli očekávanému mizernému počasí přesunuta na příští týden (11. 4. 2015), kolešovští hasiči nezaháleli a vydali se na místní prasečák, z jehož ruin měli možnost vyřezat a do sběru odvézt železo.

 

 

 

 

 

Velkochov vepřů – kdysi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolešovský prasečák – 4. 4. 2015 v 9,00 hodin

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolešovský prasečák – 4. 4. 2015 v 13,00 hodin

 

 

 

 

Přiložit ruku k dílu a do hasičské pokladny přivydělat nějakou tu kačku dorazilo sobotního odpoledne všeho všudy devět lidí. Podotýkám, že ti z páteční členské schůze SDH nejřečnější, že ti, kterým hasičské peníze leží na srdci nejvíce, nedorazili, zůstali doma, prostě se nenamáhali.

Čtyři hodiny brigádníci řezali a na valník nakládali trubky, z nichž byla kdysi stání pro vepře. Bylo jich požehnaně - řada metráků. Bylo jich tolik, že jedna „flexa“ (úhlová bruska) tenhle nápor nevydržela, začmoudila a odebrala se tak do věčných lovišť.

 

Valník se železem vyrazí do sběrných surovin první pracovní den, tedy v úterý. Kolik železa nakonec bylo a kolik peněz někteří z hasičů svým sobotním přispěním do hasičské pokladny vloží, o tom Kolešovské střípky budou samozřejmě informovat.

„Děkuju všem, kteří dnes přišli,“ loučil se s brigádníky starosta našeho SDH Václav Svítil. Já dodávám, že hanba těm, kteří se nepřišli ani podívat. A že den předtím měli na schůzi hasičských peněz oba opravdu plné huby.