KOLEŠOV MÁ NOVÝ CHODNÍK

20.11.2015 18:19

V průběhu měsíců září a října 2015 se v Kolešově budoval chodník. K realizaci tohoto projektu byla vybrána firma Pozemní a vodní stavby Kubelka ze Žatce, která nabídla naší obci nejlepší podmínky.

 

 

Přestože Kolešov žádal o dotaci na tuto investiční akci celkem třikrát (a splnil veškeré podmínky a požadavky, aby ji získat mohl), peníze nedostal. Stavbu, po níž (např. v anketě z roku 2013, jíž se účastnilo 88% obyvatel Kolešova – viz. obrázek níže) volala většina lidí, Kolešov hradil z vlastních prostředků. Vlastně z úspor, které dokázal v minulých letech nashromáždit. A že investiční akce za téměř milión korun, který náš nový chodník spolykal, je pro obec velikosti Kolešova cifra zásadní, to je nasnadě.

 

 

Dřív to pravděpodobně bylo jednodušší. Kolešovské střípky mají k dispozici fotografii (netuším, jestli z šedesátých či sedmdesátých let…), kdy se – naposledy – chodníky v Kolešově budovaly. Tenkrát v akci „Z“.

 

 

My na tomto místě nabízíme několik fotografií a potom i krátké video z výstavby kolešovského chodníku dnešních dní.

 

Je hotov, chodí se po něm skvostně a dobrá zpráva na závěr je i ta, že pokud se místních komunikací týče, nezůstane jen u chodníku, ale bude opravena také silnice.