SCHŮZE

26.09.2014 18:23

V pátek 12. 9. 2014 se uskutečnila schůze místního sboru dobrovolných hasičů. Sešlo se na ní jen o malinko víc lidí, než je polovina celé členské základny a projednávali následující body:

 

Uskuteční se posvícenská zábava?

Problém je se zajištěním chodu restaurace. Resp. těch, kdo se budou starat o hrdla hostí. Názorů na věc je několik, ve finále se všichni domluví na vzájemné důvěře a dohodnou se na hasičích, kteří si celou akci vezmou na starosti.

Zúčastníme se velké soutěže sborů dobrovolných hasičů Středočeského kraje, kterou ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska připravila rozhlasová stanice REGION?

 

Nezúčastníme – vyjma opravy a revitalizace koňky se totiž nemáme příliš čím chlubit. Mohli bychom sice něco redaktorům Regionu povyprávět o historii sboru, těžko bychom se ale chvástali hasebními zásahy a velkými úspěchy. Prostě bychom neměli moc co říct. Takže snad někdy příště.

 

Koupíme auto?

Koupíme… ale dalo to zabrat. Nabídka některých vozů z internetových stránek se nezamlouvala, byla rozebírána konkrétní vozidla. Proč chceme auto? Kolešovští hasiči, když někam vyjedou, se tam nemají vyjma svých osobních vozidel jak dostat. Do hasičského vozu by se jich pár však vešlo. A snažíme se SDH v Kolešově probudit? Bez techniky se nehneme…

 

Ve finále se nechalo hlasovat o tom, jestli auto (a nemusí to být právě to konkrétní, které nám bylo představeno z internetových stránek) vůbec koupit. Z přítomných hasičů se sedm vyjádřilo pro, dva byli proti (p. Grund a p. Křeček) a dva se zdrželi hlasování (p. Souček a p. Svítil).

 

Že by milovníci starých časů kolešovského SDH? Asi přeháním…